Zorgwoning klaar-1Milou Bosscher uit Heerenveen heeft haar eigen zorgwoning gekregen. De 14-jarige Milou liep in december een dwarslaesie op bij een val op het NK trampolinespringen.

Ze verbleef met haar moeder Janneke Postma maandenlang in een tweepersoonskamer in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht en is sinds eind mei weer thuis.

In opdracht van de familie Bosscher heeft bouwbedrijf Scheenstra uit Ter Idzard samen met Hulpmiddelen Centrum een zorgwoning ontwikkeld en gebouwd.

Zorgwoning klaar-2

De woning is deze week geplaatst en gekoppeld aan het huis van de ouders van Milou. Ze heeft haar eigen slaapkamer, douche en toilet. Alle deuren zijn automatisch te bedienen en via een intercom kan Milou snel communiceren met haar familie.

,,Wat een mooie zorgwoning en wat een onderneming om het te plaatsen. Het is allemaal super gedaan”, zegt moeder Janneke Postma. De woning werd donderdag onder veel belangstelling via een kraan geplaatst. Milou wil nu snel beginnen met de inrichting van haar zorgwoning. ,,Daarvoor heb ik al superleuke idee├źn .Heerlijk dat het nu zover is”, aldus een enthousiaste Milou.

Link naar LC-artikel

Video van de plaatsing:

LC-artikel: Milou Bosscher (14) krijgt complete zorgwoning (+ video)