Vanmiddag een hele bijzondere middag gehad …! Ik werd gistermiddag getagd via Facebook door Gaby dat er nog iemand gezocht werd om een ‘Mollii suit’ te testen. Ik had er nog nooit van gehoord maar Google is gewillig! Ik was direct enthousiast ! En heb dus gemaild of het geschikt zou zijn voor Milou. Na een paar mailtjes heen en weer kregen we het verlossende antwoord dat Milou vandaag mocht komen!

suit1Wat is een mollii suit… Het is een pak wat bestaat uit een jasje en een broekje wat je nauwsluitend moet dragen. Aan de binnenkant van het pak zitten nl 58 elektroden. Deze elektroden geven elektrische signalen aan de spieren. Door de spanning en ontspanning wordt er actieve beweging mogelijk. Je draagt het pak een uur per dag 3-4 keer per week en combineert dit met fysiotherapie, training, activiteit en beweging. Het effect is per persoon verschillend en blijvend tot maximaal 48 uur. Naarmate de tijd vordert zal het effect langer aan kunnen houden en zal het pak minder vaak gedragen hoeven te worden om hetzelfde effect te creëren.

suit2Milou kreeg het pak aan en lag een uur op de tafel. ze voelde direct dat er allemaal tintelingen door haar lichaam gingen. Haar voet begon te bewegen en haar pols bewoog steeds.

Ondertussen vertelde Inge ons van alles over de therapieën die ze daar gaven en waar ze allemaal tegenaan liepen In de medische wereld…Wat een enthousiasme… Ongelofelijk wat een inspiratiebron!! Ze werken hier ook met de laser en waren de eersten in Nederland die hem hadden. Het sluit allemaal op elkaar aan….

Na een uur mocht Milou weer in de rolstoel zitten. Met het pak aan. En… Ze zat zonder extra band KAARSRECHT in haar stoel!! Ze had geen buikband om voor de bloeddruk, geen kousen en geen extra band om de rolstoel!! Zo ontzettend bijzonder! Ze moest haar armen optillen toen ze nog lag en dit ging hartstikke goed! We vertelden de Zweedse ontwikkelaar dat ze haar knie kan heffen als ze ligt en lichte druk op haar tenen krijgt. Hij liep naar haar toe en ging het direct uitproberen. Hij wist precies waar we het over hadden …
Onvoorstelbaar… Geen arts die er ooit aandacht aan besteed …. (Grrrr)

Kortom… Fantastisch…. ! Milou was bekaf maar heel blij met het resultaat…. Dat gaf moed zei ze. En dat is zo! Iets waarvan je heel snel ziet dat het iets doet, dat het effect heeft.

We laten het even bezinken … Weer iets wat je heel graag aan zou willen schaffen… Wanneer komt die postcodeloterij met de straatprijs… ?
Het geeft zo’n boost! Dit is waar we naar zochten en dat komt dan “ineens” op je pad! Toeval bestaat niet….!!!!!

Inmiddels is onderstaand verzoek gedaan aan alle 1865 Facebook groepsleden:

Vraagje aan alle leden: is het misschien een idee als zoveel mogelijk mensen een kleine bijdrage geven aan stichting Milou, zodat de laser en het Mollii suit aangeschaft kunnen worden? Met €2,60 p.p kan het pak al aangeschaft worden. Het is een kleine bijdrage, maar met een hele positieve uitwerking! Dus kom op mensen, laten we dit doen. ?

Het bankrekening nummer is :
NL47RABO0308402367 t.n.v Stichting Milou

epke

Mollii suit